Вратарят на националния отбор и Твенте Николай Михайлов заяви, че спечелената награда за Футболист на годината не му е била самоцел. Синът на Боби Михайлов благодари на предишния носител на отличието Димитър Бербатов. Нападателят на Манчестър Юнайтед не успя да се прибере за церемонията в София, но поздрави вратаря по телефона.

"На Бербатов му казвам едно голямо "Евала". Освен че е огромен футболист, той показа, че е и огромен човек. Още 10 пъти да спечели приза, все ще е заслужено. Него никой не може да го свали от трона", заяви Михайлов-младши.

"Радвам се, че спечелих тази награда. Тя е по-ценна за мен, отколкото приза за най-добър вратар в Холандия. Все пак аз съм българин. Благодаря на журналистите и на феновете, които гласуваха за мен. Поставил съм си много големи цели, имам мечти, които не искам да споделям в момента. Сега искам да премина в друг отбор, като се надявам това да се случи през лятото. Разбира се, че бих избрал Милан, това е огромен клуб. Искам да бъда вратар на Милан", продължи стражът.

Звездата на Твенте получи наградата от баща си Борислав Михайлов, който спечели отличието през 1986 година - "Той е горд с мен, което за мен означава много повече."

"Благодаря на семейството ми, което винаги е било зад мен. Благодаря на всички треньори в "Левски" и на Станимир Стоилов и Наско Сираков, които ми гласуваха доверие. Благодаря също така и на Христо Стоичков, който за първи път ме извика в националния отбор. Този приз само ще ме накара да работя още по-усърдно и през следващата година", каза още Футболист №1 на България за 2011 година.

Очаквайте на 30 декември резултатите от анкетата на БЛИЦ за най-добрия и най-провалилия се бг футболист за 2011 година