Нападателят на ЦСКА Абел Анисе излъга присъстващите журналисти и зрителите на Актуално студио “Дерби”, заявявайки, че си получава всички пари от заплати от “червените”. Както е известно, в клуба има големи забавяния на месечните възнаграждения, а футболистите са подписали декларация да не казва кога и колко получават.


„Остава ми година и половина до края на договора. Що се отнася до парите, ние редовно си взимаме парите и ако има някакво забавяне, не е фатално”, сподели Анисе.

Той говори и за скандала около него при прекратяването на договора му с Черноморец и подписването на такъв с ЦСКА. На 6 януари 2012 г. мадагаскарецът скандално напусна Черноморец под предлог, че прекратява състезателната си кариера. Но на 23 януари 2012 г. бе представен като футболист на “червените”. СТК излезе с решение, че Анисе е прекратил неправомерно договора си с бургазлии и не е собственост на ЦСКА, а на Черноморец (Бургас). Все пак ЦСКА картотекира Анисе през юли 2012 г.

“Исках да имам бъдеще и затова желанието ми беше да напусна Черноморец. Тогава дойде и предложението от ЦСКА”, заяви 22-годишният футболист.

„Тук се играе по-лесен футбол, отколкото в Турция или Русия. ЦСКА обаче е чудесен трамплин за чужбина.  Много съм доволен да играя с червената фланелка, защото това е един от най-добрите отбори в България”, сподели Анисе.

„Вярно е, че ние започнахме лошо шампионата. Аз не искам да се извинявам, но обикновено във футбола може да се случи такова нещо - да стартираш зле. Сега сме по-компактни, по-обединени отпреди и отборът е в добро състояние. По начало първенството е дълго и ще имаме възможност и по-късно да покажем нашите възможности. Имаме късмет, че следващия полусезон много от тежките мачове ще бъдат тук в София и ще бъдем домакини”, каза още мадагаскарецът.

„Бях на 17 г. когато играех в Оксер и ме извикаха в националния отбор на Мадагаскар и в младежкия отбор до 20 години. После ме харесаха и ме извикаха да играя в "А" националния отбор. Дойдох тук, защото моят договор свършваше с Оксер. Тогава трябваше да си търся нов клуб и мадам Ба ми предложи България. Във Франция никога не съм мислил, че ще един ден ще се озова тук. Но когато някой обича футбола, няма значение къде ще играе и къде ще му излезе късметът”, завърши Анисе.