Вече бившият футболист на "Левски" Антон Огнянов коментира раздялата си със "сините". Днес стана ясно, че той и Пламен Крумов разтрогват по взаимно съгласие. Както е известно, двамата станаха излишни след назначението на Стойчо Стоев за треньор. Дълго време страните не можеха да прекратят споразумението помежду си. И заради това спортният директор Георги Иванов обвини него, Кристиян Наумовски и Крумов в липса на достойнство.

"Всичко се уточни между нас и клуба. Просто не бяхме взели това, което ни се полагаше. Получихме част от него, останалото е разпределено със споразумение във времето. Уведомиха ни, че треньорът няма да разчита на нас и трябва да разтрогнем по взаимно съгласие. Може би господин Иванов е повдигнал въпроса за достойнството в яда си, че не може да се разберем. Смешно ми прозвуча, когато го чух. По право настояваме за това, което сме си заслужили, което сме заработили. На мен ми беше тежко да се разделя", коментира Огнянов в интервю пред Канал 3.

Огнянов смяна, че е могъл да даде много на "синята" публика.

"Не е приятно да напускаш голям клуб като "Левски". За жалост се случват такива неща. След като не играеш и не можеш да бъдеш полезен, трябва да си търгнеш. Усещал съм, че мога дам много. Жалко, че получих сериозна травма, която ме извади за половин година. Според мен това изигра много голяма роля в кариерата ми като футболист на "Левски". Не реализирах това, което исках. Плановете ми, мотивацията и амбицията не се получиха. Но мислех само за момента, в който отново ще играя. По време на възстановяването ми не получих подкрепа, за да бъда това, което бях преди. При такава травма трябва да си силен, да имаш зад гърба си всеки човек, който ти е близък, треньори, съотборници. Първоначално си помислих, че повече няма да играя. Въпреки това с голямо желание и мотивация продължих напред. Дори не усетих как мина времето. Приятелката ми, семейството и медицинският щаб ми помогнаха много."

Крилото призна, че най-близък му е бил халфът Стефан Велев. "От престоя ми всичко бе позитивно освен контузията. Отборът, момчетата... Имаше колектив. Стефан Велев бе най-близкият ми човек. Не само в "Левски", но и в живота e такъв. Той ми помогна много, когато не можех да играя", добави Огнянов.

Като всеки играч и той има желание да заиграе в чужбина. Към момента обаче конкретни оферти няма и от "А" група. Антон Огнянов потвърди, че е отказал на Локомотив (София) заради различие и обясни защо трансферът му в "Ботев" през лятото пропадна.

"Надявам се да бъда потърсен. Искам да играя в чужбина, дано да се случи. Тази година, която пропуснах, бе тежка за мен. Липсваше ми да бъда на терена. Харесвам първенствата на Германия, Италия и Испания. Въпрос на мое желание е къде ще продължи кариерата ми. Дали ще има предложение, е друга тема. Някой отбор трябва да се нуждае от играч като мен. Надявам се много скоро да започна подготовка с отбора. Сега е много важно това да се случи, за да мога да си върна формата."

"Нещата с Локомотив (София) не се получиха, защото имаше разминаване с това на какъв пост ще играя. От клуба бяха много коректни с мен, обясниха ми виждането си и не се разбрахме. Случаят с "Ботев" е по-различен. Не съм им отказвал. Желанието на "Левски" бе да ме даде под наем, докато те бяха готови да ме привлекат с постоянен договор. Бих играл във всеки един отбор, аз съм професионалист. Един състезател трябва да си изпълнява задълженията без значение коя емблема защитава."

Накрая на интервюто си Огнянов пожела на "Левски" да влезе в тройката и да спечели Купата на България.

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2015