ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българинът Мартин Георгиев с поредно голямо признание. Защитникът, който е част от академията на Барселона, попадна сред 60-те най-големи таланти, родени през 2005-а година, на авторитетното издание The Guardian.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Сред по-известните имена, попаднали в класацията, е това на Матис Тил от Байерн. Сред 60-те изброени се открояват и аржентинецът Валентин Карбони, който през март дори получи повиквателна за мъжкия тим на Аржентина и защитава цветовете на Интер. Ловро Звонарек е друг играч част от академията на баварците.

“Почти три десетилетия след триумфа на Христо Стоичков със „Златната топка“ като играч на Барселона, българските футболните фенове отново имат повод за надежди техен сънародник да остави следа в испанския футбол. През това лято Георгиев се присъедини към академията на Барселона „Ла Масия“ от Славия след успешно преминати проби. Физически силен и в същото време покриващ големите технически изисквания на Барселона, Георгиев беше един от ключовите играчи в националния отбор на България до 17 г. при участието му на европейското първенство в Израел през тази година. Там той показа и реализаторските си умения, давайки аванс на българските национали в първия им мач на турнира срещу Нидерландия. „Голямата ми цел е да попадна в първия отбор на Барселона и да извървя пътя до върха“, заяви Георгиев при представянето си в „Ла Масия“", пише "Гардиън" в представянето на родния талант.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК