Бдин загуби и третата си контрола преди подновяването на първенството в Северозападната „В“ група. Отборът от Видин отстъпи с 2:3 при гостуването си на сръбския Дунав (Прахово). Главният мениджър на българската формация Любомир Симов замина едва с 14 човека.

„Имаме проблеми с болни и контузени футболисти. Стойчо Стойков е с висока температура, а Кристиян Коцов има бронхопневмония. Траюйно контузени са Георги Илиев и претърпелият операция в понеделник Денис Николов. Интервенцията на коляното му го вади от тренировъчния процес поне до началото на март. Александър Соколов също не води занимания заради студентски лекции в София. Тони Цветков, който е непълнолетен, не пътува с нас, тъй като нямаше писмено разрешение от родителите си да напусне страната“, обясни за „Конкурент“ Любомир Симов.

Специалистът допълни, че Дунав и Бдин са играли на отлично подготвен от домакините терен, издържал въпреки дъжда през второто полувреме. В 38-ата минута с центриране от фаул в средата на терена бе намерен Михаел Илиев, който мина зад гърба на защитниците, изпревари вратаря и чукна топката покрай него за 0:1. Малко преди почивката сърбите изравниха. Те изненадаха недобре подредените видински бранители. Нападател на Дунав пое топката отдясно и с плътен диагонален удар вкара за 1:1. През втората част домакинската формация започна с коренно различен състав. Мачът бе равностоен до към 65-ата минута, когато бдинци вече се поизмориха. Кристиян Христов успя да излезе сам срещу вратаря от Прахово, но се засуети и не можа да го преодолее. Вместо това Дунав реализира два гола, паднали след грешки на българите при центрирания. Крайният резултат бе оформен десетина минути преди края от пряк свободен удар. Топката беше поставена на 6 метра пред пеналта, откъдето капитанът Ивайло Иванов с левия крак я прати над стената в мрежата.  

„Доволен съм от факта, че вече виждам синхрон в отделните линии. В неделя от 15 часа ще мерим сили отново с Дунав, но този път ние ще сме домакини. В мача пак ще вземат участие каращите проби 20-годишни момчета Евелин Георгиев и Кристиян Христов. Те са от Сандански, били са в школите на Вихрен и Пирин (Благоевград), а през есента са играли в Търговище. Евелин е вътрешен халф, а Кристиян е крило. С нас продължават да тренират и юношите на Монтана Боби Симеонов и Стелиян Николов“, каза още Любомир Симов.