Нефтохимик ще продължи подготовката си за предстоящия сезон във Втора лига с още два лагера - в Северна Македония и Словения. Преди това обаче днес бургазлии ще срещнат Марек (Дупница) от 19:00 часа на стадион „Раковски“ в София.

Контролата ще бъде много важна за спортно-техническото ръководство начело с наставника Красимир Мечев, защото ще е последно „отсяване“ на групата преди заминаването на отбора за чужбина. 

Междувременно Радой Божилов стана поредното ново попълнение в селекцията на Нефтохимик.

Той е роден на 13 декември 1995 година и играе на позицията полузащитник. Радой е юноша на ЦСКА, за последно игра в Миньор (Перник).

В събота „шейховете“ ще отпътуват на едноседмична подготовка за Северна Македония, където имат предвидени три контролни срещи с именити противници от западната ни съседка.

Седмица по-късно Нефтохимик заминава за Словения, където ще довърши подготовката си с 10-дневен лагер, в който също са предвидени няколко контроли.

"Към момента имаме трима чужденци на проби от френски произход, играещи в предни позиции", каза спортният директор Николай Маринов. 

"Уверявам ви, че подготовката върви повече от добре и на професионално ниво. Вратарят Марин Орлинов преподписа своя договор с нас за още една година, а след недоразумението с помощник-треньора (б.р. - Михаил Цоков) мястото вече е заето от Калоян Генов. Млад специалист, който идва от ЦСКА", добави Маринов.