Футболният рефер от Съдийската колегия в Стара Загора Милен Димитров ще заведе дело за клевета срещу президента на "Ботев" (Козлодуй) Мартин Манасиев.

До съд ще се стигне, защото футболният бос обвини главния съдия и колегите му от съдийската тройка на мача от турнира за Купата между "Ботев" и Септември (Симитли), че са му поискали 500 лева, за да манипулират изхода от срещата в полза на домакините.

Манасиев отправи в петък тези обвинения във вестникарски публикации. От думите на клубния бос става ясно, че съдиите са му казали: "Хвърлете се да биете, ние ще ви помогнем сега на вас. Оправи се с делегата, а ние ще оправим нашето. Дай 500 лева или каквито имаш на дежурния делегат."

Футболният съдия Милен Димитров сподели пред "Гонг", че подобни обвинения могат буквално да унищожат кариерата му и затова смята да премине през всичко. Реферът на мача, който "Ботев" (Козлодуй) загуби с дузпи след продължения, се закани да застане дори пред детектора на лъжата, за да докаже, че обвиненията срещу него за поискан подкуп са неверни и оклеветяващи. Арбитърът изобщо няма намерения да се отказва и е решен да защити правата си докрай, дори ако трябва да осъди боса на клуба от Козлодуй.