Съдийската тройка на мача “Ботев” (Козлодуй) – Септември (Симитли) е поискала подкуп от 500 лева от президента на тима от Козлодуй Мартин Манасиев. Както е известно, гостите от Симитли продължиха напред след изпълнение на дузпи. Главен рефер на срещата бе Милен Димитров с помощници Тончев и Енев. През този сезон Димитров е свирил един мач от Западната “Б” група и двубоя “Ботев” (Пловдив) – Малеш (2:1) за Купата на страната.
 
“Много мачове съм гледал през моя живот, но такова хитро изиграване от страна на съдии не съм виждал. Имаме сериозни претенции към арбитрите. Преди мача реферите ме извикаха в съблекалнята и ме попитаха: “Септември (Симитли) не иска да играе за Купата, вие нали искате?”. Аз им казах: “Да, искаме”. Те продължиха: “Хвърлете се да биете, ние ще помогнем сега на вас. На тях има къде да им помагаме. Оправи се с делегата, ние ще оправим нашето. Дай 500 лева или каквото имаш на дежурния делегат”. Това става без аз да ходя да ги моля. Делегатът бе от Перник. Аз не съм се оправял с него, напротив – карах се доста жестоко. Исках ако падаме, да падаме честно”, заяви Манасиев пред “Тема Спорт”.
 
“Съдийството беше безобразно. Те явно са си мислели, че няма да им дам нищо, и си направиха този гаф с мен. Никога не съм чувал името на съдията Милен Димитров. На реферите им дадох 3500 лева такси, а те ми написаха някакви хвърчащи листове кой какви пари е взел. Може би това е документът, все пак аз за първи път стигам до тази фаза на Купата. Аз им давам 3500 лева, а те се подиграват с мен. Доколкото зная този съдия няма права да свири за Купата на България. Така ми казаха други рефери и Предраг Пажин”, допълни президентът на “Ботев” (Козлодуй).
 
“При 1:0 за нас не си дадоха чиста дузпа. Вдигнаха ни две спорни засади. След 15-20 минути нашият вратар хваща топката преди нападателя на Септември, който излиза сам срещу него и пада симулативно. Съдията дава жълт картон на стража ни и дузпа. Такова положение няма. Или даваш червен картон на вратаря и дузпа, или жълт картон на нападателя за симулация. После делегатът ми дава да прочета правилника. Аз му го върнах и казах – чети го ти и ми кажи къде се дава жълт картон с дузпа при такава ситуация в малкия пеналт. Съдията спести и червен картон на № 23 от Септември. Помовината отбор от Симитли бяха за гонене”, недоволства босът на един от лидерите в Северозападната “В” група.