Юношеският ни национал Емилиан Палийски вкара 2 гола и даде асистенция във финал, в който неговият тим Нойщад победи с дузпи и се класира за основната фаза в турнира за Купата на Германия.

С преминалия през ЦСКА кадър на Хебър в атака Нойщад надделя с 9:8 срещу по-силния СК Фойт на свой терен. В редовното време резутатът бе 2:2, а в продълженията шоуто продължи с пълна сила - 4:4. По-точни при изпълненията от 11-те метра бяха Палийски и компания. Това бе нещо като квалификационен турнир за Купата на Германия. Сега Нойщад ще мери сили с отборите от Бундеслигата на съответната възраст.

Българското момче се разписа при 3:3, а после порази целта и в дузпите.

"Често казано, имахме много късмет в този двубой", сподели пред Viasport.bg Палийски, който наскоро бе извикан в националния до 18 години за лагера в Германия.
"Фойт е по-силен отбор, може би малко ни подцениха", добави талантът, недооценен в ЦСКА.

Емо Палийски тренира с мъжете на Нойщад, които отскоро са с нов треньор. Наставникът иска да го види в игра и родният талант скоро може да получи шанс. "Давам всичко от себе си във всяка тренировка и мач", добави той.

А юношеският тим, в който Палийски е неизменен титуляр, води битка за едно от първите две места в групата си. Ако завърши начело, догодина ще се изкачи в лигата на Бавария, втората позиция ще го прати на бараж.