Един от големите таланти на българския футбол - Кристиан Добрев, повече от месец е играч на Порто. Младата звезда на Ботев (Пловдив) ще доиграе сезона във втория тим на португалския гранд.

Ако от Порто останат доволни от 18-годишния Добрев, ще могат да го закупят през следващото лято за 250 000 евро. Ботев спокойно може да отдаде играча си под наем, след като той подписа нов договор с клуба - до лятото на 2022 година.

"От месец съм в Португалия, все още не съм дебютирал. Надявам се скоро това да се случи. Водя подготовка и чакам треньорите да преценят кога да ме пуснат. Амбициран съм да се докажа в Порто и да заиграя и за първия тим тук", каза пред "Хоризонт" Кристиан Добрев.

"Методиката на работа е различна от тази в България. Нямаше как да откажа това предложение. Следя всичко, което се случва в Ботев, но не съм аз този, който може да коментира ситуацията в клуба. Дано всичко скоро се оправи и Ботев отново да е на мястото, което трябва да бъде - в челото на българския футбол", добави талантът.