Треньорът на Розова долина (Казанлък) Атанас Апостолов коментира случката от мача в Карлово срещу местния Левски, за която доста се разшумя. Срещата от Югоизточната Трета лига беше прекратена в 90-ата минута при резултат 1:1, тъй като футболисти на "розите" атакуваха страничния съдия Стефан Димитров от Бургас. Оказа се обаче, че играчите не са били рефера, а са го изблъскали, изразявайки недоволството си след решението му да спре тяхна голова атака с несъществуваща засада.

30-годишният Атанас Апостолов, който е играещ старши треньор на Розова долина, разказа за грозни практики, прилагани от определени клубове в Трета лига. По думите му има отбори, които след като не могат да печелят точки по правилата, се обръщат за помощ към съдиите. "Точно този страничен рефер - Стефан Димитров, винаги ощетява гостуващите отбори. Трябва да бъде изхвърлен!", категоричен е Апостолов.
 
- Ще разкажете ли какво всъщност се случи на мача в Карлово и защо се стигна до скандал и преждевременното му прекратяване?
- Тъкмо бяхме изслушани от Дисциплинарната комисия към зоналния съвет на БФС - Пловдив. Изясниха се нещата. Разговаряхме и с щаба на Левски (Карлово). Разбрахме се, макар, че имаме сериозни претенции към съдийството. В медийното пространство се насади мнението, че сме пребили съдията, но категорично това не е вярнл. 

- Ваши футболисти не са ли удряли Стефан Димитров?
- Няма удари, имаше изблъскване. Дори в протоколите на съдиите е отбелязано, че просто са блъскани, но не и бити, както беше изнесено по медиите. 

Да, нашата реакция е неоправдана. Двама наши футболисти атакуваха страничния рефер и ще бъдат наказани за това, че си изпуснаха нервите. Но нещата доста се изопачават и не се пише истината. Благодаря ви, че ми давате възможност да кажем какво се случи, за да се разбере от всички. 

Категорично обявявам, че Стефан Димитров не е удрян, беше изблъскан от двамата наши играчи. Всичко останало е плод на въображението на пловдивски журналисти, които са приближени до треньора на Левски (Карлово) - Красимир Манолов.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

- Какво е наказанието за Розова долина?
- Очакваме да ни присъдят служебна загуба, както и нашите двама играчи ще бъдат наказани за действията си. 

- Очевидно обаче сте били ощетени в края, тъй като се появиха кадри, на които се вижда, че няма засада при ситуацията, в която спират ваша голова атака.
- Да, никаква засада. Нашият футболист се намираше зад централната линия. От там тръгна всичко. Извадили сме общо 13 ситуации в мача, в които бяхме ощетени. Предоставихме ги на комисията, за да ги разгледат. Дано Съдийската комисия вземе мерки и извади Стефан Димитров за дълго. Той не трябва да свири, след като поведението му е такова. 

- И друг път ли ви е ощетявал? 
- Честа практика е при него да помага на домакинските отбори, прави го умишлено. И други клубове се оплакват от тенденциозно съдийство от негова страна. Искам да се знае, че ние първо търсим вината в себе си, но в случая той предизвика реакцията на футболистите ни с неадекватните си отсъждания.

- Честа гледка ли са съдийските грешки по терените в Югоизточната Трета лига? 
- Не са редовно. Забелязва се обаче практиката определени отбори, които по футболен начин не могат да печелят точки, да прибягват до определени прийоми да търсят помощ от съдиите. На някои места успяват, като домакините нарочно предизвикват ексцесии. Тези неща обаче създават грозен имидж на футбола. Надявам се в бъдеще да няма подобни случки, а и нашите футболисти да не реагират по този начин, както на мача в Карлово. 

- Осъзнават ли грешката си?
- Да, осъзнават я. Съжаляват за грешката си, но това не оправдава действията им по никакъв начин. 

- В момента сте на осмото място в класирането, каква е целта пред Розова долина?
- Стремим се да бъдем по-напред в класирането. Искаме да сме сред първите пет. Има още доста мачове, можем да се преборим.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Въпросната ситуация със засадата, след която последва прекратяването на мача в Карлово:

Кадри presstv.bg: