Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков е успял да договори намаляване на заплатите на част от футболистите. Преразглеждането на контрактите бе една от първите задачи, които легендата на клуба си постави, след като придоби 86,6% от акциите на „сините“, информира „Тема Спорт“.

Сред чужденците, които са заявили желание да продължат да играят на "Герена" при далеч по-ниско възнаграждение, е гръцкият защитник Янис Каргас. Българските играчи също са влезли в положение на клуба.

От следващия сезон бюджетът на „сините“ ще бъде драстично свит. Затова и предстои раздяла с част от играчите и продажба на други. При настоящите си заплати в отбора няма как да останат Франко Мазурек и Насиру Мохамед. От трансфери на Холмар Ейолфсон, Паулиньо, Найджъл Роберта и Станислав Иванов пък Левски ще опита да понапълни касата си.

В петък (17 юли) предстои Общо събрание на Левски. На него Наско Сираков трябва да предостави план за бъдещето на клуба пред акционерите. Ще бъде сменен Надзорният съвет, в който ще влязат Сираков, Константин Папазов и номинираният от фенски сдружения икономист Петър Ганев. Надзорният съвет ще назначи и Управителен съвет. Очаква се да бъде обявено името и на нов финансов директор.