Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Мажоритарният акционер на Левски Наско Сираков даде интервю, в което категорично заяви, че фалитът вече е много далечно минало за клуба. Той заяви, че отборът ще се бори място за трофей през новия сезон, а мястото му е в Топ 3 в края на сезона. Голмайстор №1 в историята на „сините“ отбеляза, че клубът има пари за селекция. За момента е нужно взимането на централен защитник, а през зимата може да се вземат още двама нови.

„Изграждаме почти нов отбор, с ново треньорско ръководство, с нов стил и начин на игра. Съвкупността от тези неща предполага, че ще има 2-3 месеца преболедуване. Лично аз смятам, че имаме отбор, с който да стартираме успешно първенството. Истината е, че виждам Левски в Топ 3 в края на шампионата. Всичко друго ще бъде или подценяване на собствените ни възможности или надценяване на чуждите. Това е реалността. Направихме добра селекция, която при всички положения не е завършена. Ще ни трябва със сигурност още един централен защитник, но имаме времето, за да бъдем внимателни и да намерим човек, който да вдигне конкуренцията в тази част на отбора“, заяви Сираков пред „Мач Телеграф“.

„Има средства за селекция! На мен ми се иска зимата да успеем да се подсилим с поне двама играчи на базата на това, което видим през есента. Искаме в следващите 5-6 месеца да наблюдаваме внимателно играчи, а след това да вдигнем още повече нивото на отбора. Имаме и за тези играчи бюджет, след като основният ни спонсор вдигна много парите по новия договор. Към този момент оферти за наши играчи няма. Ако получим предложение и то удовлетворява и клуба, и футболиста, ще видим. Никой не е вечен за Левски. През последните години показахме, че когато има добра оферта за клуба, а играчът иска да замине, не му правим спънки“, допълни собственикът на Левски.

„Много глупости се изписаха по темата, но никога досега не бе идвала оферта за Хосе Кордоба, която да ме устройва. Офертите, които получихме за Хосе през тази година, не бяха за пренебрегване. Истината е, че през декември му обещах, че следващият футболист, който ще бъде продаден, е той. Продадохме Уелтън и му казах, че няма шанс да ги продам едновременно с условието, че през лятото ще бъде първият изходящ трансфер. Трябваше да си удържа на думата и смятам, че той си го заслужи – с отношението си, труда, израстването. Имаше нужда от ново предизвикателство“, уточни 62-годишната легенда на българския футбол.

„Вярвам, че за първи път от четири години е дошъл моментът Левски да изгражда отбор, не за да продава след това, а за да се бори за трофеи, а догодина живот и здраве да търси добро представяне в Европа. Не живеем с мисълта, че на всяка цена трябва да развием футболист и после да го продадем, за да оцелеем, както беше досега. Сега ситуацията е по-различна. На базата на договорката, която постигнахме с генералния спонсор, приходите бяха силно завишени. Печелим, разбира се, много и от любовта на феновете на Левски, която се изразява в посещение на мачове, абонаментни карти, членски карти и покупките в магазина. Магазинът е това, което до голяма степен спаси клуба от най-тъмните дебри, където бе попаднал. Левски е излязъл на друго ниво и можем много по-спокойно да гледаме към бъдещето, без по никакъв начин да е заплашен от фалит, приказки, които и в момента продължават да се чуват. Думата "фалит" вече е много далеч в миналото“, отсече Сираков.

„Еднакво важно е печелим трофеи и да погасяваме задълженията. Преди основно чистехме дългове, тъй като тежаха като воденичен камък на щията. Много хора не го разбираха, не го разбират и сега. Имаме споразумение с НАП, но и сме направили доста плащания, които са за напред във времето. В даден момент пак ще трябва да погасяваме определени вноски. След като започнахме да си връщаме доверието на хората, не може да си позволим да бъдем некоректен платец и да бъдем нечестни във финансовите си взаимоотношения. Задълженията към държавата трябва да бъдат погасени на всяка цена до стотинка. Имаме и други задължения, които не зависят изцяло от нас, но знаците към клуба са положителни и те не ни притесняват. Васил Божков няколко пъти повтори, че няма да си иска тези пари“, призна мажоритарният акционер.

„При Ивков беше трупан дълг. Истината е, че по отношение на работата на Ивков и Боримиров е безсмислено да говорим. При единия бяха натрупани около 12,5 милиона задължения + 3 млн. към доставчици, докато при другия сме напът да изчистим всичко. Това разбира се не е резултат на работата само на Ивков или Боримиров, не трябва да хвърляме вината или лаврите върху работата на определен човек. Мисленето на двамата как да се случи този процес обаче е съвсем различно“, коментира Наско Сираков.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2023

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025