Легендата на Левски и шеф на националния отбор Наско Сираков нападна Тодор Батков веднага след загубата на "сините" с 1:2 от Дебрецен. Членът на Изпълкома на БФС се жегна от изказването на боса на клуба, че срещу унгарците е била сгрешена тактиката.

"Смешно ми е, когато нефутболни хора започнат да говорят за тактики. Сигурно след някой мач го е чул от някъде това и сега го използва", отсече Сираков в ефира на PRO.BG.

Той отрече казаното от Батков преди известно време, че Ратко Достанич е бил препоръчан за треньор именно от Сираков. "Не е вярно, че аз съм казал да назначат Ратко. Питали са ме и тогава съм им назовал няколко имена. Ратко Достанич е избран от сегашното ръководство. С мен е работил само като помощник. Нямам впечатления от него като старши треньор", поясни Сираков.

"Дебрецен спечели абсолютно заслужено. Смятам обаче, че Левски не се представи на нивото, на което трябва. Потенциалът на този отбор е по-голям. След почивката тръгнаха отлично, но след гола не успяха да използват инерцията", коментира Сираков.

"Халфовете отново разочароваха с физическите си сили. Остана Сърмов сам, а Дарко и Седрик се оказа, че не са в състояние да се справят с дефанзивните функции. Няма какво да се лъжем, шансовете са минимални за класирането. Статистиката сама говори за разликата. Закъсняхме и с някои от смените", добави Сираков. /БЛИЦ