Най-успешният спортно-технически директор в историята на “Левски” Наско Сираков заяви, че любимият му тим “на живот и смърт” трябва да стане шампион тази година.

“Няма кой да чака Гонзо да прави отбор. “Левски” трябва да има две цели през тази година, които да се изпълнят на живот и смърт – да влезе в групите на Лига Европа и да стане шампион. Така разбирам нещата. Като състезател и ръководител в “Левски” така съм разсъждавал. И през повечето години съм успявал на двете поприща. Няма да чакаме толкова години, за да станем веднъж първи. Докога да чакаме? Да докарат 90 футболисти, за да вземем титлата ли? На живот и смърт трябва да станат шампиони тази година. Това е положението”, отсече Наско Сираков в интервю за “Тема Спорт”.

Легендата на “сините” споделя още, че в момента няма изграден отбор за години напред. “Направен е за следващите 3 месеца. На “Левски” именно те са му важни. Защото няма привърженик, който да изтърпи още една нулева година. Този “Левски” трябва да защитава името си, да побеждава и да се налага!”, допълни бившият нападател.

Сираков очаква добро представяне на тима днес срещу Спартак (Търнава), въпреки че според него на “Левски” няма да му е лесно да отстрани словашкия съперник. “Не са от по-висока класа в никакъв случай. Очаквам “Левски” да победи. Обаче, ако някой се заблуждава, че това ще е лесно.....Да не остане с пръст в устата. Защото нас словенци ни елиминираха, словаците също преди нас имаха отбор в Шампионската лига. Ние в момента в никакъв случай не можем да си позволим да се наречем фаворити срещу който и да е отбор от Словения, Словакия, Сърбия, Румъния.....”, коментира още Сираков. /БЛИЦ