През лятото пред Христо Йовов имаше голяма дилема - дали да сложи край на състезателната си кариера и да скочи с двата крака в политиката. Все пак футболистът от Своге предпочете да поиграе още малко в "Левски", а успоредно с това да се пробва да стане кмет на родния си град.

Днес Йовов, който в "Левски" в последно време е използван на три позиции - нападател, крило и халф, ще тръгне по петите на два рекорда. Двубоят му срещу Спартак (Търнава) ще бъде под номер 64 за него в евротурнирите с екипа на български тим. Това означава, че ще бъде само на 1 мач зад рекордьора в класацията - бившия му съотборник Елин Топузаков. Ако сините обаче елиминират Търнава, е почти сигурно, че именно Йовов ще оглави престижното подреждане. Той обаче няма да е номер 1 в "Левски", тъй като всичките мачове на Топчо в Европа са със синия екип, а Бижутера има 16 срещи с оранжевия на Литекс. С повече мачове на Стария континент от Йовов само за тима от "Герена" са още Димитър Телкийски и Георги Петков.

Освен че Ицо може да стане футболистът с най-много мачове за български отбори в евротурнирите, той има възможност да изпревари и началника си Георги Иванов във вечната ранглиста на голмайсторите в "А" група. В момента Йовов дели 23-то място със 115 точни изстрела. От тях 63 са със синята фланелка, 46 с тази на Литекс и 6 с раираната на Локомотив София. Мениджърът на "Левски" пък е само с пет гола повече. Гонзо има на сметката си 105 попадения за тима от Терена" и 15 за Локомотив (Пловдив). /БЛИЦ