Спортният директор на "Левски" Наско Сираков посочи като първа своя цел привличането на класни попълнения. "Първата ми работа е спешно да завършим селекцията. След 20 дни са ни първите мачове в Европа. Не ми остана време да се занимавам с школата и кадрите там. Но най-важни са европейските мачове, обясни Сираков пред Нова тв. - Селекцията тече и в момента. Със сигурност ще привлечем двама централни защитници. Разбира се, както клиширано се изразяваме у нас, селекцията е отворен процес.

Ако вземем дуото защитници, ще търсим само един офанзивен играч. На този етап не съм усетил липсата на пари за трансфери. Моето лично мнение е, че трябва да има много строга финансова дисциплина във всеки наш клуб. Когато намериш качествен футболист, който ще ти свърши работа, трябва да сториш всичко, за да го доведеш. Искаме да посрещнем юбилея подобаващо. Естествено, че ще се опитаме да станем шампиони, но не на всяка цена. Да направим отбор и да играем хубав футбол - това е основната ни цел."

Голмайстор №1 на "синия" клуб за всички времена подчерта, че няма да търси сметка от ръководството на клуба, ако бъде сменен. "Договорът ми е за 3 години, но чак такъв железен...Ако мисля, че ще се махна след 2-3 месеца, по-добре да не се хващам на хорото. Ако не си върша работата и собственикът ме уволни, няма да хваня да съдя клуба, нито пък да почна да се оплаквам по медиите", каза Наско.

Директорът има пълен картбланш от своите началници по всички спортно -технически въпроси. "Дадени са ми пълни права. Цялата спортно-техническа власт е у мен - първият отбор, ДЮШ...Абсолютно никой няма да ми се бърка. Никой не ми се и бърка. Срещам абсолютно разбиране от г-н Батков и от г-н Тонев. Гледаме в една посока, а доколко ще успеем - бъдещето ще покаже, каза Сираков. - С Иво Тонев не ни се преплитат функциите. Той изцяло се занимава със строежа на взривения "А" сектор. Всички имаме уверението, че ще бъде завършен за 100-годишнината. Съдбата на Даниел Боримиров ще решава Батков. Предложихме му да стане шеф на ДЮШ. Той обаче още се колебае дали да приеме нашето предложение. В понеделник ще имат последни разговори с Батков."

Сираков внесе яснота и относно бъдещето на старши треньора. "Николай Митов ще е начело на "Левски", докато си върши работата и докато сме доволни от него. Гарантирам, че никога не е минавала на никого от нас мисълта да го сменяме. Вярно е, че се провалихме в последния момент и изпуснахме титлата. Защо не станахме шампиони? Гарантирам, че отборът на 1000 процента искаше, но също на 1000 процента не успя да стане", заяви още директорът.