Административният директор на Локомотив (Пд) Атанас Узунов остана доста изненадан, когато разбра, че Базил де Карвальо трудно ще бъде картотекиран в БФС, тъй като имал договор с “Левски”.
 
“Странни неща се случват в българския футбол и по-специално по оста БФС - "Левски". Нещо не ми е ясно – нали до вчера от “Левски” твърдяха, че Де Карвальо няма официално подписан договор с тях. Нали помните скандала през зимата – как ни го върнаха и пропищяха, че имал контузия. После се отказаха от него и се кълняха, че не са подписвали нищо. Как сега изведнъж се оказа, че той имал контракт със “сините”? Именно поради тази причина ние не можем да го картотекираме във футболния съюз. Нашето желание беше Де Карвальо да играе още в предстоящия кръг срещу Славия. Но срещаме затруднения”, заяви Узунов пред БЛИЦ.
 
“Чух се с изпълнителния директор на БФС Борислав Попов. Помолих го да ни изпрати писмено становище за казуса. За да видим какво правим. Разбрах, че заседанието на Спортно-техническата комисия е преминало доста тежко и бурно. Аз мисля, че има време до утре, за да се разреши този въпрос и Де Карвальо да играе за нас”, добави бившият международен рефер.