Локомотив (София) спечели с 3:0 домакинството на Локомотив (Горна Оряховица) и има все по-сериозни шансове за така жадуваното първо място във Втора лига. Мачът в "Надежда" ще се запомни и с феноменалното попадение, което Николай Цветков отбеляза. 

Демона, който сам си завоюва правото вече да бъде наричан професор Цветков, се разписа по брилянтен начин от дистанция в 57-ата минута. За техничаря това е девети гол този сезон. 

Цветков често блесва със страхотни попадения. Опитният футболист бележеше по подобен начин и с екипа на ЦСКА, с който спечели Купата на България. Toй нееднократно вдигаше на крака феновете на "армейците", а сега радва и почитателите на Локомотив, на които неслучайно е голям любимец.

"Страхотен футболист! Искаме да ни радва и в Първа лига", коментираха вчера запалянковците в "Надежда".

Цветков и съотборниците му искат да свършат работата си до края на сезона и да върнат "железничарите" в елита. 

"Обърнах се с топката, видях, че вратарят им е излязъл и го прехвърлих. Радвам се, че успях да зарадвам хората на стадиона", коментира пред Диема Спорт Демона след мача вчера. 

Той говори и за предстоящото дерби срещу лидера Царско село. "Това е битка, която може да ни отвори пътя към елита при евентуална победа. Трябват ни трите точки, защото ще имаме предимство пред тях. Рецептата е себераздаване и всеки да изпълни задачите на треньора. Дай Боже пак да вкарам", каза 30-годишният Николай Цветков.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Страхотният гол на Демона (след 1:30 минута във видеото):​

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018

Пълната програма на Втора лига