Трима юношески национали са продали мач от европейското първенство до 19 години през 2014-та в Унгария за по 10 хиляди евро. Пробитите ключови играчи се съгласили да дадат всичко от себе си, за да падне отборът от Германия с 0:3. Срещата завършила според договорката, но симулантите не взели въпросните обещани суми, тъй като полицаи разкрили схемата, а на единия от участниците (Стивън Петков) БФС спря правата, пише вестник "Телеграф". Залозите са засичани основно в букмейкърски къщи в Хонконг, Сингапур, Малайзия и Макао. Любопитно е обаче защо не са правени обиски в домовете на футболистите при положение, че са уличени в участие в черно тото.

Припомняме, че срещата, на която е станала първоначалната договорка, бе на бензиностанция в Правец близо до хотела на националите, които по това време бяха на лагер. На нея присъствали двама от националите - за единия е ясно, че е Стивън Петков. Двамата са се съгласили да говорят и с още играчи, ако е необходимо. Тук идва въпросът защо не са правени обидки в домовете на футболистите и защо не са им иззети компютрите, за да се види каква кореспонденция са водили помежду си.

Миналата година бе проведена мащабна акция срещу "черното тото" в България, като бяха разпитани десетки футболисти. Преди няколко дни вестник "ШОУ" написа, че се очаква съвсем скоро да бъдат повдигнати обвинения срещу Мартин Камбуров и Александър Тунчев.