Българският футболен съюз потвърждава разкритието на БЛИЦ, че футболист на Лудогорец е сред замесените в грандиозния скандал с опит да бъдат манипулирани мачове на юношеските ни национали на Европейското в Унгария. Става въпрос за Стивън Петков, който това лято напусна "Левски" и подписа с клуба от Разград. Вече разкрихме слуховете, че именно той се е срещал с друг от задържаните - вратарят Даниел Гяуров.

До този момент обаче никой не искаше да потвърди, че юношата на "Левски" е замесен в схемата. Както експертът по почтеността в БФС Марио Костурков, така и селекционерът на юношеските ни национали Александър Димитров, не пожелаха да разкрият пред БЛИЦ името на футболиста от състава на "трикольорите", който е бил вербуван от тото мафията, която целяла да манупилира мачове на България от Европейското в Унгария.

На заседанието си днес Дисциплинарната комисия към БФС е взела решение да изхвърли Гяуров и Стивън Петков от футбола. Правата и на двамата са спрени до изясняването на случая. Новината се очаква да бъде обявена по-късно днес. Темата с "черното тото" ще е основна и на пресконференцията на Борислав Михайлов, която стартира в 14:00 часа.