Юношеските национални отбори на България и Сърбия до 19 години пренесоха съперничестово си и извън футболния терен на европейското.

На масата в 4-звездния хотел "Ето парк" до едноименния стадион в унгарския град Дьор е имало международен мач по тенис между момчета от двата състава. Печелят "лъвчетата", информира сайтът за детско-юношески спорт Viasport.bg.

Новината бе съобщена от двама от най-дейните тенисисти - капитанът Александър Любенов и халфът Никола Колев. По този начин българите са взели важен психологически превес преди мача в петък, 25 юли, когато приключва груповата фаза. Преди това обаче двата тима ще се изправят срещу Украйна и Германия във вторник в Папа.

Както вече ви информирахме, и четирите отбора от група "Б" са настанени в "Ето парк", който е построен вместо трибуна зад една от вратите на съоръжението насред кокетната база на ФК Дьор. Тя изглежда по-добра от тази на Ботев (Пловдив), например.

От терасата на хотела могат да се гледат мачове, а в събота така направиха и четирите отбора, като се разузнаваха на разтуха.

Тенисът на маса пък е едно от развлеченията за момчетата в хотела. Логично българите и сърбите бързо са намерили общ език и са си определи среща в един спорт, поначало предпочитан от повечето спортисти за практикуване. Двубоят е минал с феърплей, много смях и закачки.