ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българският национален отбор приема Сърбия в мач от група „G“ на квалификациите за Евро 2024. Срещата ще се играе на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград и започва в 21:45 часа.

След слабите резултати в първите три срещи „лъвовете“ са на крачка от исторически антирекорд. Той ще стане факт, ако днес загубим от сърбите, които са фаворит в нашата група.

Откакто има квалификации за европейско първенство, никога не сме стартирали само с една спечелена точка от четири изиграни мача. До момента най-слабите постижения са регистрирани през 1976 и 2020 г., когато взимаме две точки след първите 4 срещи.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Най-силното начало на България в пресявки за европейско първенство е за шампионата в Англия през 1996 г. Тогава печелим и четирите си първи мача от квалификациите.

Статистиката ни в мачовете срещу западната съседка също е негативна за нас. Имаме общо 26 срещи с Югославия, Сърбия и Черна гора и Сърбия, като в тях сме постигнали 6 победи, 4 равенства и 16 загуби.

От тези мачове 4 са европейски квалификации, като в тях имаме едно реми и три поражения. На 25 октомври 1959 г. правим 1:1 на „Васил Левски“, след като преди това сме отстъпили с 0:2 в Белград. Другите две загуби са от пресявките за Евро`84, когато губим с 0:1 в София и с 2:3 в Сплит.

BulgariaБЪЛГАРИЯ – СЪРБИЯSerbia

Днес от 21:45 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Разград, „Хювефарма Арена“
Съдия: Крейг Поусън (Анг)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
България: Наумов, П. Христов, Антов, Груев, В. Попов, А. Краев, Чочев, М. Петков, Ф. Кръстев, Делев, Десподов
Контузени: Турицов, Д. Кръстев
Наказани: няма

Сърбия: В. Милинкович-Савич, Еракович, Гудел, Павлович, Живкович, Илич, Груич, Ф. Костич, С. Милинкович-Савич, Тадич, Йовелич
Контузени: Л. Йович, Митрович, Влахович
Наказани: няма

Баланс: 26 мача, 6 победи за България, 4 равенства, 16 победи за Сърбия

Нашата група в квалификациите за Евро 2024