Юношеските ни национали до 19 години ще играят евроквалификациите си в Пловдив на стадионите на "Ботев" и Локомотив. Както е известно, селекцията на Атанас Атанасов-Орела е в една група с Русия, Ейре и Босна и Херцеговина.

"Много държах да домакинстваме именно в Пловдив, защото градът е футболен и можем да разчитаме на горещата публика на двата големи клуба "Ботев" и Локомотив", заяви пред viasport.bg Атанас Атанасов.

По програма България започва срещу Ейре (6 октомври, "Христо Ботев"), вторият ни мач е с Русия (8 октомври, "Локомотив") и завършва с Босна и Херцеговина (12 октомври, "Христо Ботев")

Орела остана доволен от представянето на избраниците си при победата с 2:0 над Уелс в контролата, играна снощи в Етрополе.

"Изиграхме мача на прилично ниво. Доволен съм от проверката, защото Уелс се доближава до стила на игра на Ейре, срещу които започваме битката в евроквалификациите през октомври", коментира спецът.

Втората контрола между България и Уелс е в четвъртък на стадион "Христо Ботев" във Враца. През септември нашите ще играят още един приятелски мач срещу Румъния, като по всяка вероятност домакин ще е градският стадион в Русе.