Юношеският национален отбор на България до 18 години завърши 1:1 във втората си контрола от лагера в германската база Барзингхаузен. Съперник на "трикольорите", които бяха оглавени от треньора Светослав Тодоров, беше регионалната селекция на региона Каленбергерланд, чийто център е Хановер. Играчите на немския тим обаче бяха по-големи с 2 години от момчетата на Тоди.

През първото полувреме домакините направиха няколко пропуска, а също и гредата помогна на Михаил Михайлов да опази мрежата си суха. Все пак германците поведоха в резултата след добра многоходова комбинация в 52-ата минута. Нашите момчета бързо се съвзеха и наложиха териториален превес. В 63-ата минута тимът ни получи право да изпълни дузпа, след като Емил Илиев беше повален в наказателното поле. Капитанът Александър Георгиев от Литекс изравни с плътен удар и оформи крайния резултат 1:1.

Това беше втората проверка на момчетата от набор 1997 от лагера в Барзингхаузен. Преди дни Светльо Тодоров дебютира с победа - 2:0 срещу Айнтрахт Брауншвайг.

Третата контрола на "трикольорите" е на 29 март от 16:00 часа с Холандия.

Съставът на България от днешния мач:
1. Михаил Михайлов (Емил Господинов)
3. Георги Купенов
5. Венцислав Керчев
7. Николай Минков
8. Александър Георгиев - капитан
10. Томас Цвятков (Мартин Кирилов)
11. Божидар Краев (Ростислав Петров)
13. Галин Минков (Стефан Иванов)
14. Георги Гушлев
15. Рангел Игнатов (Емил Илиев)
20. Ангел Максимов