Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов разкри пред БЛИЦ, че две от юношеските ни национални гарнитури ще имат нови треньори. Очаква се мястото на досегашния селекционер на формацията до 19 години Александър Георгиев да заеме Светослав Тодоров. Доскорошният наставник на Добруджа ще бъде утвърден на заседанието на Изпълкома, което ще се състои в края на март.

Отговорникът за юношеските ни гарнитури Емил Костадинов също потвърди пред БЛИЦ, че Тоди ще поеме националите, родени след 1 януари 1997 г.

Досегашният селекционер на формацията Александър Георгиев ще се върне начело на набор 2000. Само преди месеци той пое националите до 19 години, заменяйки Методи Деянов.

Бившият голмайстор Светослав Тодоров през миналия сезон изгради стойностен отбор в Добруджа, който обаче бе разбит, треньорът напусна, а в знак на солидарност същото сториха и голяма част от играчите. Тази зима Тоди стажува на Острова, където посети тренировки на няколко шотландски клуба.

Боби Михайлов съобщи още пред БЛИЦ, че Викторио Павлов също ще поеме юношески национален тим. На бившия треньор в "Левски" и "Ботев" (Враца) ще бъде поверена формацията на родените през 1999 година. Този отбор бе воден от Галин Иванов, но от известно време няма треньор. Поради тази причина тимът, на който предстоят евроквалификации през есента на родна земя, е събиран като национален отбор само веднъж.