Сборният отбор на Хъшове и Бригада заминава утре за Молдова, където ще вземе участие в европейското първенство по минифутбол в Молдова. Надпреварата ще се проведе от 20 до 24 септември, а нашите се паднаха в група заедно с Гърция, Турция и Казахстан.

"Събрали сме се много добри играчи. Оптимист съм, защото знам възможностите ни. Обещавам финал! сички сме много амбицирани и отиваме да защитим честта на България. Дано се завърнем с титлата", заяви пред БЛИЦ най-опитният в състава Георги Христов, който преди дни триумфира с Хъшове в Шампионската лига на България по минифутбол. Именно той ще се изявява като треньор на нашия състав на Европейското в Молдова.

Христов и съотборниците му в Хъшове грабнаха титлата след успех с 1:0 срещу Бригада в решителния мач. Сега двата тима направиха сборен отбор и утре заминават за Европейското в Молдова. Мачовете от престижния турнир ще се състоят на площада в столицата Кишинев. В нея ще участват още Румъния (шампион за 2011 година), Италия, Англия, Германия, Молдова, Чехия, Кипър, Словакия, Израел, Австрия, Хърватска, Черна гора и Словения.

Водачи на българската делегация са генералният секретар на Българската лига по футзал Лъчезар Паланков и спортният директор на БЛФЗ Пламен Божидаров, който е член на две от комисиите на Европейската федерация по минифутбол (EMF) - Съдийската и Комисията по организиране на всички прояви на Европейската Федерация.

"Амбицирани сме за постигане на нещо голямо. На предишното Европейско в Румъния не се представихме много убедително и сега трябва да се реваншираме", коментира Паланков.

С българската делегация за Молдова пътуват и двама наши съдии, които ще ръководят мачове на Европейското - Богомил Маринов-Мечката и Недялко Киров.

"Имаме шанс за постигане на добър резултат. Нека първо излезем от групата, а след това ще мислим за по-напред. Ясно ни е, че конкуренцията е голяма, но можем да направим нещо, имаме сили", коментира друг от футболистите в българския състав Ивайло Иванов-Кантона, който е част от отбора на Бригада.