По време на първия си лагер-сбор от квалификационния цикъл за Евро 2021 младежкият национален отбор на България ще се включи в благородната инициатива „Заедно за отбора“. Съвместният проект на Асоциация „Докосни дъгата” и Българския футболен съюз има за цел да помогне на деца в неравно положение от цялата страна да реализират спортните си мечти.

Националната младежка програма „Заедно за отбора“ е естествено продължение на национална кампания „Мисия спорт на любимите герои”, която БФС и организаторите на Мисията осъществяват през последната година за подпомагане на активния начин на живот на децата в България.

Програмата има за цел да осигури възможност на определен брой деца в неравностойно положение да тренират футбол, като поема всички разходи за спортно-тренировъчната им дейност в рамките на една календарна година.

Финансирането на програмата ще бъде осигурено със средства от младежкия национален отбор. Треньорският щаб и футболистите ще провеждат еднодневни кампании в рамките на предстоящите си лагери с участието на младежи, трениращи футбол, от различни общини в страната.

Програмата ще стартира на 2 септември 2019 г. от 10:00 часа в Национална футболна база „Бояна“, където младежкият национален отбор ще приеме таланти от Плевен, Айтос и Смолян.

За желаещите да се включат в програмата „Заедно за отбора“ подробности - ТУК.