Националният отбор на България ще се изправи срещу Украйна в приятелска среща на 11 ноември 2021 година. Новината бе съобщена от футболната ни централа. „Лъвовете“ ще гостуват на украинска земя, като допълнително ще бъдат уточнени стадионът и началният час на проверката.

По програма четири дни по-късно (на 15 ноември) нашият тим ще гостува на Швейцария в последния си двубой от квалификациите за Мондиал 2022.

До момента в исторически план България все още няма успех над Украйна. Изиграни са 5 двубоя, от които 3 сме загубили. Головата разлика е 2:7.

Украинците заемат 24-о място в ранглистата на ФИФА и се класираха на първо място в европейските квалификации в група с Португалия и Сърбия. На първенството на Стария континент съперници на тима на легендата Андрий Шевченко са Нидерландия, Австрия и Северна Македония.
 

Националният отбор на България ще гостува на Украйна за приятелска среща на 11 ноември 2021 г. The Bulgarian national team will visit Ukraine in a friendly scheduled for November 11, 2021

Публикувахте от Team Bulgaria в Сряда, 27 януари 2021 г.