Нападателят Иван Боладо Паласиос пристигна в България да подпише с ЦСКА. Националът на Екваториална Гвинея е бил предложен на собствениците на "армейците" Димитър Борисов и Иво Иванов преди няколко дни и явно е одобрен от спортно-техническия щаб на "червените".

Играчът кацна в София вчера следобед, а късно снощи се отправи на преговори с шефовете на клуба, съобщава вестник "Меридиан Мач". Ако всичко е наред, нападателят може да мине медицински тестове днес и дори да запише първи минути в контролата с Бдин (Видин) от 14:30 часа в Правец.

Паласиос е собственост на отбора от Сегунда Дивисион Картахена и от началото на сезона има 10 мача и 2 гола. Той е юноша на подвизаващия се в елита на испанския футбол Сантандер. От 2007 до 2011 година Боладо е част от първия състав на клуба, за който записва 44 мача и отбелязва 6 гола. През сезон 2008/2009 играе под наем в Елче, за който има 22 мача и 2 гола.

Боладо е минал през всички юношески формации на националния отбор на Испания, но в крайна сметка избира да носи фланелката на Екваториална Гвинея, поради по-големия шанс за титулярно място. Той беше в разширената група за Купата на африканските нации.