Хора от обкръжението на Николай Гигов са го навивали да извърши треньорска рокада в Локомотив (Сф). Тимът се представя слабо през пролетния полусезон, а върхът на падението беше снощната домакинска загуба от Миньор. Перничани удариха “червено-черните” с 3:0 в центъра на София. Резултатът веднага породи съмнения за нечестен футбол и задкулисни игри.

Николай Гигов обаче нямал намерение да сменя Диян Петков. Поне на този етап... Шефът е имал разговор снощи със специалиста и го уведомил, че ще разчита на него. Въпреки това собственикът на Локомотив (Сф) бил съветван да извърши рокадата, тъй като в противен случай отборът ще изгуби отново шансове за европейските клубни турнири. В момента свободни треньори са Антон Велков и Трендафил Терзийски, а кариерата и на двамата е свързана с тима от столичния квартал “Надежда”.
 
“Щом не се предприема нищо, значи пак ще развеем байрака и ще откажем участие в евротурнирите. Явно на босовете не им се иска. За какво тогава се тупат в гърците и твърдят, че мислят за клуба?”, коментират разпалено фенове на Локомотив (София).