Симона Петкова отбеляза първия си гол за Аарау в женското първенство по футбол на Швейцария. Двукратната носителка на приза Футболистка на годината в България се разписа от дузпа при успеха на тима си с 5:1 срещу Раперсвил Йона в среща от 15-ия кръг.

След успеха домакините от Аарау имат вече 13 точки и са на осмото място в 10-членната лига на Швейцария при жените. Гостенките от Раперсвил Йона са последни само с 3 точки.

Аарау изоставаше с 0:1 още в 7-ата минута, когато Джесика Шерер откри. Но само след 2 минути Джулия Паншмидт изравни. В 11-ата Анина Енц беше фаулирана в наказателното поле и Симона Петкова реализира дузпата.

Още до почивката Аарау си реши мача с нови два гола, вкарани от Фабия Райншмидт и Свеня фон Фелтен. През второто полувреме пети гол добави и Анина Енц. В края на срещата съдията даде дузпа и за гостите, но вратарката Ноеми Бенц спаси.

Симона Петкова се премести в Аарау през зимата, след като се възстанови от травма в глезена. Преди това тя играеше отново в швейцарската женска лига - първо в Лугано, а след това и в Йънг Бойс (Берн).
 

Eleonora Petkova Еванджелина Димитрова когато обещанието е изпълнено Честит Имен Ден Еви

Публикувахте от Simona Petkova в Събота, 25 март 2023 г.