Националът Филип Кръстев е отказал отлични оферти от чужбина, включително и шанс за участие в Шампионската лига, за да остане на "Герена". Във вторник стана ясно, че халфът ще продължи да носи синия екип. Тогава договорът му за наем от белгийския Ломел бе удължен с още един сезон.

За да остане на "Герена", 20-годишният полузащитникът е отказал доста примамливи предложения. А наред с това се е съгласил и заплатата му да бъде намалена. През следващата година Левски ще плаща 12% от месечното възнаграждение на футболиста. Останалата част ще бъде поета от клуба, който все още държи правата му.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Твърди се, че Кръстев е отклонил оферти от клубове от Белгия, Кипър, Словакия, Полша, Турция, Унгария и Франция. Към него интерес имаше дори от ЦСКА. Най-настоятелен за подписа на футболиста е бил шампионът на Кипър Аполон (Лимасол). Отборът ще участва в квалификациите на Шампионската лига, като има много голям шанс да се класира за участие в групите на някой от останалите евротурнири. В него играе друг наш национал - Илиан Илиев-младши.

Унгарският шампион Ференцварош също е бил сред желаещите да привлекат Кръстев в състава си. Това е бил още един шанс за нашия национал да играе в Шампионската лига. В списъка на мераклиите за халфа са били носителят на купата на Полша Раков (Ченстохова), белгийският Стандард (Лиеж), турският Хатайспор и др.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022