Руските клубове Кубан Краснодар и Амкар Перм дадоха разрешение на своите футболисти Ивелин Попов и Петър Занев да участват в контролата на националния отбор на България срещу Румъния. Мачът е на 7 февруари в Анталия. На този етап мнението на отборите е от изключителна важност за националния отбор, тъй като датата не е официална и клубовете могат да спрат играчите. Добрата новина е, че има зелена светлина и за Симеон Славчев и Андрей Гълъбинов, въпреки че техните тимове са в първенство. Това означава, че Гълъбинов ще пропусне домакинството на Ливорно срещу Бари, пише Гонг.
 
Не така стоят нещата с други двама играчи, чието първенство върви в момента. Това са Александър Тонев и Николай Михайлов. Селтик има мачове, а наказанието на Тонев изтича. От Мерсин също са обявили, че няма да пуснат Михайлов, въпреки че мачът на националите е в Турция, а българския страж трудно попада в състава на отбора.
 
Българските клубове Левски, ЦСКА, Берое, Локомотив София и Литекс са дали разрешение техните футболисти да се присъединят към лагера на националния тим.
 
Продължават преговорите между треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев и Ивайло Петев. Дерменджиев вече обяви, че шампионите ще пуснат трима от повиканите шестима играчи, но все още не е официално с имената на играчите.
 
Очаква се в близките дни да има няколко нови повиквателни за български футболисти, които да се присъединят към състава за мача срещу Румъния.