Защитникът на "Ботев" (Пловдив) Атанас Ташолов отпадна от групата на България за Европейското за юноши до 17 години, което ще се проведе у нас и стартира в сряда. От 19:00 часа на стадион "Берое" "трикольорите" излизат срещу Хърватия в първи мач от Група "А". "Канарчетата" са недоволни от решението на селекционера Александър Димитров и публикуваха следното съобщение на официалния си сайт:

Без да получи никакво обяснение, младият "жълто-черен" талант Атанас Ташолов бе отзован от лагера на "трикольорите" само три дни преди старта на форума, в който България започва участието си с двубой срещу Хърватия на 6 май.

Решението на националния селекционер е изключително изненадващо, с оглед на това, че Ташолов е неизменна част от отбора на "трикольорите" и в огромна част от срещите бе неизменен титуляр. Още повече, че само преди седмица от щаба на националния тим изпратиха писмо до ПФК "Ботев" (Пловдив), в което бе упоменато, че Ташолов е сред избраниците на Димитров за Европейското. По този начин една от най-перспективните и развиващи се школи в България - тази на "Ботев", остана без представител за Европейското. Въпреки, че по време на целия сезон, в отбора на "лъвовете" бяха викани Исмет Рамадан, Атанас Ташолов и Здравко Дерменов, в крайна сметка и тримата ще пропуснат престижния форум, на който България е домакин.

Прави впечатление, че извън групата остава и друг централен защитник - Мартин Симеонов от школата на Литекс, който също рядко излизаше от титулярния състав. За сметка на това, 5 от 6-те защитника, които са повикани, са от софийски отбори, а изключение прави единствено играещият в испанския Еспаньол Матео Стаматов.

"Жълто-черните" показаха и повиквателната за Атанас Ташолов:

_________________________.jpg