Нефтохимик и Сливен ще изиграят благотворителен мач помежду си в памет на починалия преди дни бивш защитник Велиян Парушев. Мачът трябва да се проведе на стадион “Хаджи Димитър” под сините камъни.

Както е известно, Парушев бе родом от Сливен, а в последствие се превърна в легенда на “шейховете”, като бе с основен принос за успехите им в края на миналия век.

Мачът трябва да се проведе седмица преди началото на първенството в “Б” група, а набраните средства ще бъдат дадени на семейството на бившия капитан на бургазлии.

В същото време бившите съотборници на Велиян от Нефтохимик имат идеята за мач на стадион "Лазур" между звездната формация на отбора и сборен отбор от български футболисти – ветерани. В него ще бъдат поканени футболисти от ЦСКА и Сливен, които са играли рамо до рамо с Велиян, както и много известни футболисти от близкото минало.

Идеята е в съвсем начална фаза, но със сигурност скоро по нея ще има развитие. Мачът се предвижда да се играе през месец май, непосредствено след края на първенството.