Единственият начин да платим задълженията си към БФС, е да избутаме до втория полусезон, когато ще получим следващия транш от телевизионните права. Това заяви за "Топ Новини Бургас" административният директор на Нефтохимик Николай Тодоров. Той призна, че от клуба са изпратили специално писмо до футболната централа с молба за отсрочка на всички суми, които "шейховете" дължат за глоби и съдийски такси.

Вчера футболният съюз напомни чрез уведомително писмо, поместено на официалния си сайт, че девет елитни клуба висят с неплатени глоби и крайният срок за издължаването им изтича този петък. От ръководството на „шейховете” заявиха, че натрупаните задължения са прекалено много и изплащането им на този етап е непосилно.

„Единственият начин да платим задълженията си, е да избутаме до втория полусезон, когато ще получим следващия транш от телевизионните права. Пуснали сме писмо до футболния съюз и от там ни влязоха в положението. Единственото условие е възможно най-скоро да платим съдийските такси за мачовете от втората част на полусезона. Правим всичко възможно да намерим пари поне за тези задължения”, отбеляза Николай Тодоров.

Той добави още, че са се опитали да изтеглят предстоящия мач с ЦСКА за уикенда, за да успеят да привлекат повече публика, което само по себе си означава повече приходи от билети, но от БФС не са позволили промяната. Срещата от 18-ия кръг на "А" група е в понеделник от 14:30 часа на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен, където Нефтохимик играе домакинските си мачове.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ