Дисциплинарната комисия на БФС глоби Нефтохимик с 9 000 лева. Санкцията е заради сериозно провинение: навлизане на публика на игралното поле и нанесен удар на служебно лице. Инцидентът се случи на дербито срещу Спартак в Плевен (2:1). Бургаският клуб е наказан и с лишаване от домакинство за една среща.

Решения на Дисциплинарната комисия на БФС от 29 ноември след 13-ти кръг в Б група:

Евгени Николаев Тунтев Пирин (Рз) 1 125
Васко Боянов Боев Спартак (Варна) 1 375

По доклад

За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 1, ДК наказва Спартак (Плевен) с имуществена санкция в размер на 500 лева.
За навлизане на публика на игралното поле с последствия, на основание чл.37, ал.1, т.20.I., ДК наказва Спартак (Плевен) с предупреждение лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За навлизане на публика на игралното поле и нанесен удар на служебно лице, на основание чл.37, ал.1, т.1, буква „В”, предложение 2 и във връзка с чл.6, на основание чл.37, ал.1, т.7, буква „Б”, ДК наказва ПФК”Нефтохимик” – гр. Бургас с лишаване от домакинство за 1 среща и имуществена санкция в размер на 9000 лева.

Задължава Нефтохимик (Бургас) да възстанови щетите нанесени на стадиона в гр.Плевен,съобразно чл. 38, ал.1 и 5 от ДП.
За извършен инцидент по време на срещата Пирин (Разлог) –Светкавица (Търговище), ДК спира функциите на Георги Цуцуманов (администратор на Пирин) и призовава длъжностните и служебни лица от срещата за следващото си заседание.