Нефтохимик отхвърли поканата да играе с Черноморец на стадион "Лазур" и така бургаското дерби със сигурност ще бъде в Сливен. Това съобщи изпълнителният директор на „шейховете” Костадин Джамбазов пред "Бургас Топ Новини". Началникът отбеляза, че от съображение за сигурност е по-добре мачът да не се провежда в Бургас.

По-рано днес изпълнителният директор на „акулите” Пламен Киряков е предложил на съгражданите си от Нафтата да изиграят срещата на „Лазур” и по този начин да направят жест към привържениците на двата отбора и любителите на футбола в Бургас. "Шейховете" обаче не са се съгласили и градското дерби ще се играе на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен.

Костадин Джамбазов изтъкна не една, а цели две причини да отхвърли поканата на градския съперник.

„Първо на първо не сме мечки да ни разиграват от град на град. Поели сме ангажимент към хората от Сливен. Лично аз ходих преди седмица да им се моля да ни предоставят стадиона си, сега не можем да ги подведем. От друга страна това е мач с по-особен заряд. Възможно е напрежението да ескалира и да се стигне до грозни сцени. Затова смятам, че стадионът в Сливен е най-добрият вариант за нас”, заяви Джамбазов.

Както е известно, първата среща между градските съперници в началото на сезона завърши с драматична победа за Нефтохимик с 3:2.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ