Пореден скандал забърка италианецът Виторио Мунгай, който се появи със щедри обещания да търси инвеститори и да спасява закъсалия Нефтохимик. Главният мениджър на клуба (за какъвто той сам се обяви преди десетина дни) действително намери спонсор, който да инвестира в бургаския футбол. Ироничното е, че го направи не за отбора, на който довчера се кълнеше във вярност, а за градския съперник Черноморец. Новината съобщи изпълнителният директор на „акулите” Пламен Киряков.

Преди часове италианецът посети стадион „Лазур” и се срещна с шефа на Черноморец. След кратък разговор Киряков се похвали, че Мунгай е уредил контактите с италианска фирма за спортни облекла, която е проявила интерес за дългосрочно спонсорство. Ако двете страни си стиснат ръцете, Черноморец ще прибира по 50 хиляди евро годишно.

„Виторио Мунгай във времето е помагал и на двата бургаски отбора – както с екипировка, така и с някои контакти на Апенините. Той е човек, който има отношение към футбола, обича го и иска да бъде близо до тази игра. В случая имаме оферта от една италианска фирма за спортни облекла. Те предлагат дългосрочно сътрудничество и спонсорство в размер на 50 хиляди евро годишно. Не става въпрос за неговата фирма, а за друга италианска фирма, която се занимава с производство и продажба на спортни облекла”, разясни пред "Бургас Топ Новини" Пламен Киряков.

„Доколкото знам Мунгай няма никаква позиция в Нефтохимик, нито някога е имал такава. В момента той има желание да помогне на Черноморец и да осъществи контакт между нас и въпросната италианска фирма за спортни облекла”, добави шефът на Черноморец.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ