В първата си среща от пролетния дял на шампионата в "Б" група Нефтохимик ще гостува на Дунав (Русе). „Шейховете“ ще се изправят срещу лидера във временното класиране на 27 февруари от 14:00 часа в мач от 18-ия кръг.

За последно двата тима се срещнаха в Бургас - на 8 август миналата година, когато завършиха 1:1.

Нефтохимик зимува на девето място във временното класиране с актив от 22 точки, докато Дунав е първи с 38.

Бургаският тим слага начало на полусезона с нова селекция и  сериозна зимна подготовка зад гърба си, която включи лагер в Слънчев бряг и четири контролни срещи с Несебър, Созопол, Ботев (Гълъбово) и Черноморец (Балчик). Момчетата на Диян Петков взеха участие и в турнира Поморие Къп, заемайки почетното второ място, след победи над Поморие и Спартак (Плевен) и една загуба от Несебър.

http://neftochimic.com/wp-content/uploads/2016/02/IMG_20160222_132509.jpg

"Шейховете" разчитат много на привлечените от Левски юноши Илия Димитров и Владислав Мисяк. Талантите от школата на "сините" блеснаха в контролните срещи със силна игра и голове. 19-годишният Илия Димитров се превърна в голмайстор на бургазлии, като надеждите на треньорския щаб и феновете са той да продължи да бележи и в официалните мачове.

Припомняме, че тази зима Нефтохимик привлече още Даниел Костов (Черноморец), Теодор Стефанов и Мирослав Коев от Созопол, Димитър Илиев и Симеон Иванов от Добруджа, Цветан Филипов, както и опитният халф Даниел Гаджев, играл за последно в Монтана.

 Kласиране, програма и всичко за "Б" група - ТУК !!!