Съвсем скоро в Бургас може да бъде организиран бенефисен мач на една от легендите на Нефтохимик - Милен Георгиев. Предложението дойде от бившия президент на "шейховете" Христо Порточанов и бе подкрепено от кмета на града Димитър Николов. Това стана ясно след провеждането на политическа среща между Николов и кандидатите за общински съветници на "Обединена СоциалДемокрация", чийто водач на листата в морския град е бившия централен нападател, за което БЛИЦ ви информира вчера.

Настоящият кмет на Бургас заяви, че идеята е интересна и заслужава да се разгледа. Още повече, че спортисти като Милен Георгиев заслужават уважение, а такъв бенефисен мач е добър завършек на една успешна спортна кариера, пише БТА.

Милен Георгиев има солидна кариера и зад граница, където е носил екипите на отбори от Гърция, Белгия и Китай. В историята на Нефтохимик той остава като авторът на първия гол в "А" група при дебюта на отбора през 1994 година.

В момента Георгиев влиза в политиката, а като част от програмата му при попадане в местния парламент той си е поставил за цел изграждането на нов футболен стадион в Бургас, възможно най-много съоръжения, където да играят децата от кварталите и селищата от общината, нови игрища за масов спорт, както и връщането на добрата практика от близкото минало за почистване на района, квартала и улицата.