Изпълнителният директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов заяви на пресконференция днес, че очаква отбора да бъде сред първите осем в "А" група след първия етап на първенството. До това становище той е достигнал след добрата подготовка, направена от "шейховете", и липсата на контузии.

"Картотекирахме 23-ма футболисти за старта на новия сезон. През подготовката отборът се готви отговорно и смятам, че въпреки малкото закъснение в началото, направихме една добра селекция. Момчетата са мотивирани да се докажат и в контролите се представиха на ниво. В отбора се интегрираха доста нови футболисти, които също ще допринесат за вдигането на класата на Нефтохимик", каза Джамбазов.

На въпрос дали Нефтохимик ще може да започне и завърши първенството той бе категоричен: "Осигурен е бюджет от 1 милиона лева. Водим разговори с няколко компании и се надявам след приключването им, да гарантираме една още по-добра стабилност на тима. Надявам се в процеса на първенството, интересът на фирми и спонсори към тима да се засили. Според Джамбазов, въпреки, че е много рано да се говори за бургаското дерби в третия кръг, той смята, че в него водещи ще бъдат не толкова спортно-техническите качества на играчи и отбори, колкото мотивацията и желанието за победа в единия или другия отбор."

На пресконференцията се разбра, че през седмицата са изчистени всички задължения към играчи, треньори и служители, които се дължаха от ръководството за миналия сезон.