Ръководството на бургаския Нефтохимик излезе с официална позиция по повод инцидента след срещата в Куклен с местния Атлетик, когато вратарят им Ферди Мюмюнов налетя на бой на фен. "Шейховете" подкрепиха тезата на самия Мюмюнов, който разкри ексклузивно пред БЛИЦ, че агресията му е била провокирана от желанието да защити близките си.

Ето позицията на ръководството на Нефтохимик:

Инцидентът след срещата между Атлетик /Куклен/ и Нефтохимик миналата събота, бе представен от домакините, чрез регионалните пловдивски медии, като незаслужено нанесен побой от страна на вратаря на Нефтохимик – Ферди Мюмюнов, върху възрастен човек. Тези твърдения са абсолютно неверни и манипулативни.

Това, което се случи е, че по време на първата част от срещата родителите на вратаря, които бяха сред публиката, бяха нападнати вербално и физически от фенове на домакините.  В опита си да ги защити, му бяха нанесени силни удари от въпросните фенове в областта на лицето, в резултат, на които носът му бе счупен. Днес той претърпя операция, която за щастие премина успешно, но тепърва му предстои възстановяване.

Въпреки разбираемите мотиви, с които прибегна към саморазправа, вратарят получи директен червен картон и Нефтохимик игра през второто полувреме с десет човека. Именно заради споделената вина, в конкретната ситуация, Мюмюнов е наказан от БФС с лишаване от състезателни права само за една среща.