Нефтохимик ще прекрати участието с в „А“ група и ще обяви фалит през следващата седмица, ако не се намери нов спонсор, който на секундата да поеме издръжката на клуба. Тази неприятна новина съобщи изпълнителният директор на „шейховете“ Костадин Джамбазов на срещата си с феновете, провела се късно снощи, научи "Флагман". На нея бяха коментирани бъдещите перспективи пред отбора след оттеглянето на основните спонсори Николай Филипов и Валентин Каравълчев.

Положението при "шейховете" е толкова зле, че едва се намериха средства, с които да се плати горивото за гостуването на "Ботев" (Пловдив), в което всъщност бургазлии са домакин, но на стадиона на "жълто-черните". Реваншът от 1/16-финалите за Купата на България е от 15:00 часа днес, а както е известно, Нефтохимик падна с 0:6 в първата среща.

На този етап никой не говори за забавените две месечни възнаграждения, които изглежда са отписани от футболистите на "шейховете".

Изпълнителният директор Костадин Джамбазов вижда на този етап единствената надежда в бившите партньори на Филипов - "ЕМУ" АД. Митичните бизнесмени Таньо Георгиев и Георги Танев така и не се явиха на нито един мач на "шейховете". Тяхната помощ се състоеше в поемането на заплатите на осем от дошлите от Търговище футболисти воглаве с треньора Валери Дамянов.

Именно с тях се свързват някои от най-съмнителните резултати на отбора, което накара Филипов и Каравълчев да прекратят контактите си с „ЕМУ“ седмица преди те да обявят официалното си оттегляне, пише още "Флагман". Сега основните погледи отново са насочени към Таньо Георгиев и сина му Георги Танев, от които ще се очаква да поемат цялата издръжка на клуба.

Дали това ще се случи – изобщо не е сигурно предвид злополучния им първи престой на „Лазур“. Лошата новина е, че помощ не може да се очаква от никъде другаде. От "Лукойл" засега отхвърлят възможността да станат генерален спонсор на Нефтохимик. Десетки други фирми с локален мащаб също се дърпат от „зелените“. Така ненавижданите доскоро "ЕМУ“ АД се явяват единствената надежда на отбора. Ако няма положителен отговор от енергийната компания, то това означава само едно – край с Нефтохимик. Още повече, че до следващия домакински мач на „Лазур“ някой трябва да извади 48 хиляди лева, за да плати просрочените задължения за наем на спортното съоръжение.

При така стеклата се ситуация феновете на клуба вече обсъждат варианта да се създаде нов отбор и да се тръгне от областните групи. Не е изключено връщането на Нефтохимик в професионалния футбол да се ускори, като се потърси обединение с Мастер, който през този сезон гони промоция в професионалния футбол.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ