В ЦСКА удариха на камък в желанието си да изиграят контроли със сериозни немски отбори по време на лагера си в Германия. До този момент почти всички тимове, които са били поканени за приятелски мачове от българския гранд, са отклонили любезно офертата. Това признал новият треньор на тима Павел Дочев пред в. “Меридиан Мач”.
 
“До този момент имаме само откази, но това беше очаквано заради програмата на отборите тук. Фортуна (Дюселдорф), Дуисбург и Оснабрюк не се съгласиха да играем, тъй като имат съвсем други планове. Нереално е да се стремим към спаринги с Шалке 04 и Леверкузен, защото техните програми за лятна подготовка са готови още от месец март”, твърди Дочев.
 
Специалистът обаче не се е отчаял, защото ще бъде активиран резервният вариант. Според него “армейците” ще търсят контроли с други чуждестранни тимове, които се готвят в Германия по същото време. От ЦСКА вече проучват възможността да обиграват състава си срещу Макаби (Тел Авив), Висла (Краков) и два елитни турски клуба. “Червените” все пак ще играят и срещу скромни регионални немски отбори./БЛИЦ