Неостаряващият плеймейкър на Локо (Пловдив) Георги Илиев получи наградата за най-добър играч на 11-и кръг на efbet Лига. Той се отчете с гол при успеха над Витоша (Бистрица), а при награждаването си обяви, че никой не може да повлияе на решението му да сложи край на кариерата си в края на годината. 

"Искам да благодаря за наградата. Радвам се, че в тези последни мигове като действащ футболист мога да бъда полезен на моя отбор. Това беше целта, когато подписах с Локомотив. Тази награда ме прави щастлив. Говорим доста често с Христо Бонев, но решението да се оттегля съм го взел отдавна. Не мисля, че някой може да ме разколебае. Важното за мен е да съм полезен на отбора, а това решение е взето отдавна"", започна Илиев.

"Всеки си има свой праг. Може и аз да играя повече време, но всеки футболист трябва да си даде сметка кога тежи на треньор, съотборници и фенове. Има много по-важни неща и всеки трябва да запази авторитета, който е градил през годините. Никога цифрите не са били важни за мен. Решението съм го взел от известен период и не подлежи на коментар. Нека починем. Все пак 20 години във футбола не са малко и имам нужда от почивка", продължи играчът на Локо (Пловдив). 

"Щом съм желан, се чувствам поласкан. По-трудно беше в началото, когато взех решението да се откажа. Доста неща се променят и динамиката става по-голяма. С годините един футболист започва да взема решения по-бавно. Това е футболът. Годините си вървят и в един момент е нормално да се вземе това решение. Опитът ти помага в доста от ситуациите. Познавам доста повече собственото си тяло", завърши Георги Илиев.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020