Женският отбор на Локомотив-Пълдин записа загуба в първото си домакинство на „Лаута“. В мач от седмия кръг на първенството „червено-черните“, спонсорирани от Христо Крушарски, загубиха от Спортика (Благоевград) с 1:2.

Собственикът на Локомотив, спортният директор Георги Иванов, както и легендите Христо Бонев и Георги Василев изгледаха на живо двубоя.

Ръководителите на домакините обаче не бяха зарадвани от състезателките, водени от треньора Ангел Славов, които загубиха. Както вече стана ясно, Крушарски реши да налива пари и в женския футбол, като дори привлече в Локомотив-Пълдин състезателки от чужбина - 22-годишната Турая Бабел, играеща като десен защитник, и 23-годишната Ханна Ланкес в средната линия.

На практика „смърфовете“ имат женски отбор от средата на септември, когато ЖФК Пълдин бе привлечен във футболното семейство на „Лаута“. Амбицията на Христо Крушарски е отборът да стане шампион още този сезон и догодина да участва в Шампионската лига.

В срещата днес Спортика поведе в края на първата част. Вратарката Мария Богданова изби топката след центриране от корнер, тя попадна в състезателка на „оранжевите“, която реализира за 0:1. 

В 72-ата минута Кръстина Иванова изравни - 1:1. В 83-ата Спортика можеше да поведе, но Мария Богданова се отчете с важна намеса. В заключителните минути благоевградчанки стигнаха до успеха. Далечен удар срещна напречната греда и влетя в мрежата за крайното 1:2.

Съставът на Локомотив-Пълдин: Мария Богданова, Мария Стойчева, Александра Янева, Силвия Кефалова, Цветана Манчева, Диана-Михаела Атанасова, Кръстина Иванова, Белослава Мишева, Женя Стрезова, Росица Тачкова, Преслава Ангелова (Франсис Петрова, Кристияна Димитрова, Силвия Пантова, Мирослава Пейкова, Славина Лазарова)