Лудогорец победи Царско село с 2:0 като гост в двубой от 14-ия кръг на Efbet лига, като разградчани излязоха на терена с няколко промени в сравнение със загубата от Еспаньол от Лига Европа.

Първото попадение в мача отбеляза Якуб Швиерчок в 21-ата минута с хубав диагонален удар. Малко след това "зелените" имаха възможност да поведат с два гола, но Дан Битон удари напречната греда. След половин час на терена се включи поливната система, което наложи двубоят да бъде спрян за няколко минути, докато проблемът бъде отстранен. В края на полувремето домакините отправиха единствения си точен удар през първата част след центриране на Карачанаков, но не затрудниха особено Пламен Илиев.

В началото на второто полувреме домакините опитаха за втори път да затруднят разградчани след удар на Карачанаков от пряксвободен удар, но Илиев пак се справи. Минути след това Лудогорец също записа втори точен удар в мача, дело на Дан Битон, а секунди по-късно Джордан Икоко вкара за 2:0 в 56-ата минута с първия си гол с екипа на Лудогорец. Около 68-ата минута гостите пропуснаха два поредни шанса, но Дан Битон не успя от няколко метра, а Тауата удари гредата зад Пласид. До края на срещата "орлите" пропуснаха още няколко възможности, но не стигна до трети гол.

Лудогорец остава без загуба в шампионата и не е допуснал гол в осми пореден двубой в първенството, като води с 36 токи пред Локомотив (Пловдив) с 32 и Левски (29 и мач по-малко), докато Царско село е на 11-о място с 12 точки.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020