В понеделник ще има решение по случая с неплатените задължения на ЦСКА към Министерството на физическото възпитание и спорта (МФВС), заяви министър Свилен Нейков по време на срещата с представителите на медиите в Хисаря. Срокът за издължаване от страна на "армейците" изтече днес.

"Все пак ще дадем отсрочка, тъй като разбрахме, че утре те ще получат 1 милион евро за влизането в групите на Лига Европа. А по техни думи дългът към МФВС е приоритет", казаха от ръководството на спортното министерство.

"От футболния клуб на ЦСКА ни дължат 150 000 лева за наем и 550 000 лева за битови отпадъци. В същото време ние нямаме никакви задължения към тях", подчерта категорично спортният министър Свилен Нейков, цитиран от БТА.

По отношение на Българския футболен съюз той каза, че няма лостове и правомощия да насрочи Конгрес. Но може да отнеме лиценза на футболната ни централа, което автоматично ще застави настоящото й ръководство незабавно да свика най-висшия си форум.

"И тук ще изчакаме да мине 21 октомври, когато изтича мандата на настоящото ръководство и да видим каква ще бъде позицията на съда. Ако съдът не впише промените от януари тази година, наистина ще трябва да се свика нов Конгрес", каза още Нейков. /БЛИЦ